KARRIERE

Hacker-legende til topps i ICANN

Def Con- og Black Hat-gründer Jeff Moss utnevnt til sikkerhetsansvarlig.

Om Jeff Moss blir det sagt at han, i motsetning til altfor mange andre eksperter innen IT-sikkerhet, forstår hvordan kriminelle hackere tenker og vet hva som motiverer dem.
Om Jeff Moss blir det sagt at han, i motsetning til altfor mange andre eksperter innen IT-sikkerhet, forstår hvordan kriminelle hackere tenker og vet hva som motiverer dem. Bilde: Icann
2. mai 2011 - 10:48

Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) – den allmennyttige bedriften med oppgave å sikre et stabilt, globalt Internett – utnevnte i forrige uke Jeff Moss til sikkerhetsansvarlig. Hans formelle tittel er «Vice President and Chief Security Officer».

Moss er kjent som gründer av hackersamlingen Def Con og av sikkerhetskonferansen Black Hat, og går under navnet Dark Tangent. Han har tidligere arbeidet med IT-sikkerhet i Ernst & Young og i Secure Computing Corporation. Siden juni 2009 har han vært et av 16 medlemmer i Homeland Security Advisory Council, et rådgivningsorgan for den amerikanske regjeringen i allmenne sikkerhetsspørsmål.

President og CEO i Icann, Rod Beckstrom, begrunner utnevnelsen med at ingen har bedre kunnskap enn Moss om truslene mot nettbrukere og hvordan man kan forsvare seg mot dem.

Utnevnelsen får bred støtte. Styreleder og medgründer Paul Vixie i Internet systems Consortium mener Moss er det ideelle valget til å drive sikkerhetsarbeidet i Icann, siden han har vært ledende innen nettsikkerhet i 20 år og vet både hvor svakhetene er og hvorfor og hvordan de har oppstått. Direktør Linton Wells i det amerikanske Center for Technology and National Security Policy (CTNSP) mener Moss, i motsetning til altfor mange eksperter innen nettsikkerhet, skjønner hvordan kriminelle hackere tenker og vet hva som motiverer dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.