BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hacker mistenkt for omfattende passord-tyveri

FBI jakter på en hacker som er mistenkt for å ha stjålet over 48.000 passord fra bedrifter og universiteter over hele verden.

Therese Werenskiold
14. aug. 1998 - 15:18

Politiet sier at hackerens første elektroniske "gjerningssted" var et universitet i Europa, og tror derfor den skyldige befinner seg i et europeisk land, melder Associated Press. Meldingen er gjengitt på en rekke internasjonale nyhetskilder.

Hackeren skal mellom annet ha brutt seg inn hos Harvard University, Berkeley, UCLA, og en rekke andre amerikanske universiteter, og hentet et stort antall passord. En aksessleverandør i Indiana og et selskap i Silicon Valley har også hatt besøk av den påståtte passord-tyven. Politiet mener at hackeren har brukt programmet "John the Ripper" til å dekode de krypterte passordene.

Den angivelige hackeren ble oppdaget i slutten av juni, da en student ved University of California rapporterte om innbrudd i sin brukerkonto, opplyser Nando.net. Etterforskerne vet ennå ikke hva slags informasjon hackeren var ute etter, men tror ikke det dreier seg om sensitivt materiale.

Programmer for på knekke passord brukes lovlig av systemadministratorer, men i "gale" hender kan programmene undergrave de systemene de var ment å beskytte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.