Hacker mobilen med SMS

Sikkerhetsselskap viser hvordan angrepet utføres.

Hacker mobilen med SMS

Sikkerhetsselskap viser hvordan angrepet utføres.

Ondsinnede hackere kan ta kontroll over mobiltelefonen din med relativt enkle midler. Alt de trenger er telefonnummeret ditt og en tekstmelding.

Det hevder siokkerhetsselskapet Trust Digital, som har lagt ut en nettvideo for å forklare hvordan angrepet utføres.

- Hackeren sender en tekstmelding til en mobiltelefon som starter telefonens nettleser og åpner en nettside med ondsinnet kode, hevder markedssjef Dan Dearing i selskapet ovenfor Cnet.

Demonstrasjonen er lagt ut på Youtube og viser en ikke navngitt mobiltelefon med Windows Mobile operativsystem. Denne mottar en SMS, hvorpå nettleseren Internet Explorer starter og åpner en nettside.

Angrepet er døpt «midnight raid» ettersom metoden skal være mest effektiv når offeret sover.

Metoden er imidlertid bare et såkalt «proof of concept», altså et konseptbevis Trust Digital fører for at det skal være mulig å utføre slike angrep.

- Nettsiden inneholder kode som får offerets telefon til å sende en SMS tilbake til angriperen med SIM-kortinformasjon, hevder Dearing i innslaget:

Selskapet har også lagt ut ytterligere en video som viser hvordan en hacker kan ta kontroll over en mobiltelefon ved å sende en tekstmelding til mobiltelefoner som bruker WLAN-tilkobling. Spesialverktøy som sniffer den trådløse nettverkstrafikken skal via denne metoden kunne fiske ut sensitive opplysninger, hevder Trust.

- Dette er helt reelle trusler. Vi kommer til å se slike angrep etter hvert, advarer en sikkerhetsanalytiker som Cnet har vært i kontakt med.

Til toppen