BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hacker-saken opp i desember

Saken mot den 27 år gamle mannen som Telenor Nextel mener slettet hjemmesider tilhørende 11.000 enkeltpersoner og bedrifter, skal opp i Indre Follo herredsrett i desember. Telenor krever 90.000 kroner for å dekke kostnader som følge av slettingen.

Frode Eriksen
14. nov. 1997 - 16:12

Den 19. desember kommer Indre Follo herredsrett med dommen i saken som har versert under betegnelsen hacker-skandalen. Forutsetningen er at den ikke tar lenger tid enn de fire dagene som er satt av til saken.

Telenor Nextel mener en 27-åring fra Ski med vilje slettet hjemmesider tilhørende 11.000 private kunder og 70 bedriftskunder på selskapets server og valgte å reise sivilt søksmål mot vedkommende.

Telenor Nextel krever 90.000 kroner av den siktede for å erstatte kostnader i forbindelse med opprydding, reparasjon og feilfiks på skript som ble ødelagt. Den siktede mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 291 for grovt skadeverk og paragraf 145 for misbruk av Telenors server. Tiltalepunktene har en strafferamme på seks år.

Den siktede i saken ble pågrepet den 8. april og siktet for å ha slettet web-sidene tilhørende kunder hos Telenor Nextel, som inkluderte bedriftskunder som digi.no, Dagbladet og Nettavisen.

Ved hjelp av Telenors datalogg klarte Økokrim å spore opp mannen, som har erkjent de faktiske forhold, men sier at ødeleggelsene ikke var tilsiktet.

Jurister og kjente folk fra databransjen som digi.no har vært i kontakt med fram til i dag sier at Telenor står seg bedre på å frafalle søksmålet.

Når Telenor må legge fram hele saken for retten vil det neppe bli en særlig hyggelig affære for Telenor, som har måttet tåle hard kritikk for elendig sikkerhetshåndtering etter at opprullingen av saken tok til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.