BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hacker-skandaler på ett brett

Computer Security Canada Inc (CSCI) har samlet en rekke av de mest omtalte sikkerhetsbruddene på Internett i et eget nettsted. Detaljer om innbruddene er samlet slik at man kan ta en titt på den hackede utgaven av en rekke kjente nettsteder.

Jens Kanden
12. sep. 1997 - 18:55

Blant dem som har blitt hacket finner vi kjente organisasjoner som NASA, det amerikanske luftvåpenet, CIA, det amerikanske justisdepartementet, det britiske arbeiderpartiet, og det britiske konservative partiet. Felles for disse høyprofilerte datainnbruddene er at opprinnelig tekst har blitt byttet ut med infame uttalelser, mens bilder har blitt manipulert eller skiftet ut.

Det amerikanske flyvåpnet, for eksempel, fikk sin forside grovt manipulert den 29. desember i 1996. En tekst: "Dette er hva dine myndigheter gjør med deg hver dag" ble akkompagnert av et grovt pornografisk bilde som metaforisk forteller hva hackeren synes om de amerikanske myndighetene.

Hacker- og cracker-skandaler har florert på Internett de siste årene. En undersøkelse utført av FBI og USA-baserte Computer Security Institute (CSI), viste at 42 prosent av de fem hundre største bedriftene i USA har opplevd uautorisert bruk av datasystemene i det siste året. Selv om selskapene vegrer seg for å innrømme at datainnbrudd, opplyste 32 prosent av bedriftene samlede tap i størrelsesorden $100 millioner.

En annen undersøkelse utført av Deloitte & Touche på vegne av den Europeiske Union, estimerer at EU taper mellom 6 og 60 milliarder ECU på internasjonal svindel, hvorav en vesentlig del over Internett. Dan Farmer, som utviklet programvaren SATAN, utførte en ikke-vitenskaplig sikkerhetsundersøkelse av 2.200 nettsteder. Han konkluderte med at mellom 70 og 80 prosent av disse nettstedene hadde "alvorlige sikkerhetsmangler." Undersøkelsen omfattet 1.700 høyt profilerte og 500 tilfeldig valgte nettsteder.

Nettstedet er opprettet for å illustrere konsekvensene av en slapp holdning overfor datasikkerhet. Tanken bak det nye nettstedet er at ledere i bedrifter og offentlig virksomhet skal kunne utveksle idéer og informasjon om aspekter ved datasikkerhet.

- Hackere er en alvorlig trussel mot integriteten til enhver organisasjon som har en nettverkstilknytning, uttaler adm. dir. i CSCI, Nahum Goldman i en pressemelding.

- Dette er ikke vakre bilder. Her, viser hacking sitt sanne ansikt, og det er ikke pent. Dessverre kan hackere gjøre langt mer enn å stille offentlige ledere i forlegenhet ved å skjende deres nettsteder. Relativt enkelt skaffer de seg tilgang til sensitiv personlig informasjon, eller stjeler verdifulle bedriftshemmeligheter, forklarer Goldman.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.