Hackere angrep New York Times

Infiltrerte avisen i fire måneder.

Hackere har de siste fire månedene brutt seg inn i datasystemene til New York Times. Her fra storavisens hovedkvarter på Manhattan.
Hackere har de siste fire månedene brutt seg inn i datasystemene til New York Times. Her fra storavisens hovedkvarter på Manhattan. Bilde: Ramin Talaie/Getty Images/All Over Press
31. jan. 2013 - 10:17

New York Times opplyser at de er utsatt for et hackerangrep de tror har forbindelse til de militære i Kina.

Bakgrunnen for hackerangrepet kan være avsløringer i en artikkelserie i avisa om hvordan statsminister Wen Jiabaos familie er blitt styrtrik.

I de siste fire månedene har hackerne infiltrert avisas datasystem og stjålet stabens passord. Det er særlig korrespondenten i Shanghai, David Barboza, som er rammet, og India-korrespondent Jim Yardley, som tidligere var i Beijing.

Ifølge Barbozas avsløring i oktober har nære slektninger av Wen tjent minst 2,7 milliarder dollar på forskjellig forretningsvirksomhet.

Avisas sikkerhetseksperter sier at angrepet kommer fra Kina, og at metodene hackerne har brukt, ligner på dem som kinesiske militære tidligere er forbundet med.

De mener angrepet kommer fra datamaskiner på det samme universitetet som kinesiske militære brukte til å angripe amerikanske militærforbindelser i fjor. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.