Hackere ble hacket

Anonymous' nye sosiale nettjeneste ramponert.

21. juli 2011 - 13:23

Noen av hacktivistene som kaller seg Anonymous ble onsdag angivelig selv rammet av hackere.

Mandag gikk startskuddet for Anon+, et nytt prosjekt som etter sigende tar mål av seg å bli «verdens første anonyme sosiale nettjeneste». En tumleplass for både dem selv og likesinnede, uten de rigide reglene til mer kjente Facebook eller Google+, som ikke tillater anonyme brukerprofiler.

Bare to dager senere falt nettstedet, som tidligere inneholdt kunngjøringen om hva de ville bli, samt har fungert som rekrutteringkanal for utviklere til tjenesten.

Anon+ skal ha blitt vandalisert ved at innhold og logo ble byttet ut. Det melder blant annet MSNBC og nettstedet The Escapist.

Tilbake lå en hilsen fra en tyrkisk hackergruppe, som kaller seg Akincilar.

Besøk til anonplus.com leder nå til prosjektets tilhørende diskusjonsforum, der stemningen hos flere ser ut til å være ganske hissig etter det som har skjedd.

Det som skal være grunnleggeren av Anonplus skriver i en pressemelding at prosjektet ikke lar seg stoppe. Tjenesten skal bli desentralisert og uten behov for egne servere. Det betyr i så fall at brukerne vil måtte laste ned og installere programvaren på egne maskiner.

Higochoa, som han kaller seg, er en selverklært hacker og utvikler fra Texas, skriver Digital Trends, som har intervjuet ham om prosjektet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.