Hackere brøt seg inn i Palins Yahoo-konto

Innholdet i den amerikanske visepresidentkandidatens private epostkonto spres nå på nettet.

Hackere brøt seg inn i Palins Yahoo-konto
Bilde:

Hackere har brutt seg inn i den private Yahoo-kontoen til Sarah Palin, republikanernes visepresidentkandidat i det amerikanske valget.

Det har lenge vært kjent at Palin, som er guvernør i Alaska, har benyttet sin private epostkonto i embedets medfør.

En gruppe hackere, som tidligere har gått løs på hjemmesidene til Scientologikirken, hevder de står bak innbruddet.

Gruppen kaller seg «Anonymous» og meldingen om innbruddet la de ut på nettstedet WikiLeaks, sammen med skjermbilder, en adressebok og to bilder av Palins familie.

- Dette er en sjokkerende krenkelse av guvernørens privatliv og et brudd på loven. Saken er anmeldt og vi håper de som er i besittelse av disse epostmeldingene sletter dem, sier McCains valgkampstab i en uttalelse.

Innholdet som hackergruppen gjorde tilgjengelig på WikiLeaks skal ha inneholdt flere private familiebilder, adresseboken, samt en skjermdump av det som tilsynelatende er innboksen.

Amerikansk etterretning skal blant annet ha kontaktet nyhetsbyrået Assosiated Press og forlangt kopier av epostmeldingene, som nå spres over Internett.

WikiLeaks er i skrivende stund utilgjengelig, men det er uvisst om nedetiden skyldes stor trafikkpågang eller om myndighetene har aksjonert mot nettstedet.

Flere amerikanske medier morer seg i sakens anledning på bekostning av den republikanske presidentkandidaten, som etter sigende ikke har greie på datamaskiner.

- Nå vet vi den virkelige grunnen til hvorfor John McCain ikke benytter e-post, skriver Cnet news.

Les mer om:
;