OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Hackere graver krypto-gull: Gjemmer skadelig programvare i «gratis» dataspill

Hver dag oppdager sikkerhetsfirmaet Avast 800 nye tilfeller av skadelig programvare som genererer kryptovaluta på datamaskinene til uvitende ofre.

Noen kan utvinne kryptovaluta på maskinen din mens du spiller.
Noen kan utvinne kryptovaluta på maskinen din mens du spiller. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Hjalte Josefsen, Version 2
5. juli 2021 - 13:00

Gamere risikerer å få med en uventet gjest når de laster ned dataspill fra nettet. Flere versjoner av spill som ofte blir gitt bort gratis i onlinefora, inneholder nemlig Crackonosh – en såkalt crypto-mining malware.

Det viser en ny analyse fra sikkerhetsselskapet Avast, ifølge BBC.

Når spillene er lastet ned, begynner Crackonosh å kjøre et program i bakgrunnen på datamaskinen som genererer kryptovaluta. Programmet bremser offerets datamaskin og øker strømkostnadene.

Den digitale valutaen havner i lommene til de kriminelle lederne, og for øyeblikket anslår Avast at de har tjent rundt 12 millioner dollar gjennom Crackonosh.

Avast oppdager 800 nye tilfeller av Crackonosh hver eneste dag. Sikkerhetsselskapet påpeker at dette bare er tilfeller der offeret har installert Avasts antivirusprogram.

Denne artikkelen ble først publisert på Version 2.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.