KARRIERE

Hackere headhuntet på Defcon

Hodejegere fra FBI, Pentagon og NSA kjemper om sårt tiltrengt kompetanse.

10. aug. 2011 - 07:21

Det er slutt på tiden da hacking var et fyord og ingen kunne finne på å betale en hacker for å gjøre noe med IT. På to påfølgende hackersamlinger i Las Vegas, forrige ukes Black Hat og helgens Defcon, melder amerikansk presse at det krydde av konkurrerende hodejegere fra FBI, Pentagon og NSA (National Security Agency).

I forbindelse med Defcon ble det til og med avholdt en serie ungdomsarrangementer (for aldersgruppen 8 til 16 år) over to dager, under fellesbetegnelsen Defcon Kids.

Her sørget de føderale hodejegerne for en egen seanse, «Meet the Feds», for å snakke om kyberetterretning og kybervåpen. NSA deltok sammen med Pentagon og departementet for innenlands sikkerhet (Homeland Security).

NSA sto dessuten for en egen seanse for hackerungdom, ledet av Jennifer Wilcox fra deres kryptologiske museum: I «Secrets Revealed» lærte barna å knekke kodede meldinger og lage sine egne hemmelige koder.

Til New York Times forklarer en av hodejegerne, Daron Hartvigsen fra US Air Force, at Pentagons kyberkommando (US Cyber Command) trenger «folk med ferdigheter», og at han kommer i kontakt med mange slike på Black Hat og Defcon.

– Vi er ute etter kyberkrigere, ikke rakettforskere, forklarer NSAs Richard George til The Atlantic Wire.

Han ser på Defcon som en anledning til å komme i kontakt med et miljø som ellers preges av lysskyhet, undergrunnskultur og eksentrisitet. NSA har som mål å rekruttere 1500 hackere innen regnskapsåret utløper 30. september.

Defcon beskrives som mer risikofylt for deltakerne enn Black Hat. Det er gitt konsesjoner som gjør det mulig for aktive og svartlistede hackere å delta under psevdonym og betale kontant i stedet for med kort, slik at de ikke legger igjen elektroniske spor som FBI kunne plukket opp. På Twitter-kontoen til Sabu, en antatt leder i Lulzsec (Lulz Security), kom det en melding om at han hadde hatt en prat med FBI-folk uten at de avslørte hvem han var.

De offentlige tjenestene møter en viss konkurranse fra store IT-aktører. Facebook har for eksempel nylig hyret PS3-hacker George Hotz, som Sony har saksøkt fordi han lar lagt ut en oppskrift på hvordan Linux kan installeres på spillkonsoller.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.