Hackere kaprer donasjoner til terrorofre

Sikkerhetsnettstedet AntiOnline advarer mot å gi penger til ofre for terroren mot USA gjennom lenker formidlet via e-post. Det kan dreie seg om svindel.

Sikkerhetsnettstedet AntiOnline advarer mot å gi penger til ofre for terroren mot USA gjennom lenker formidlet via e-post. Det kan dreie seg om svindel.

Nettstedet AntiOnline er kjent for sine gode kontakter med hackerundergrunnen og for sine veldokumenterte avsløringer. Dets frontfigur John Vranesevich gir viktige bidrag til debatten om hacking og IT-sikkerhet.

Vranesevich har lagt ut en melding på nettstedet - og sendt den ut til 62.000 abonnenter - der han advarer at hackere kan være i ferd med å sko seg amerikanernes gavmildhet etter terrorangrepene mot New York og Pentagon. Dette skal skje ved at det sendes ut e-post med anmodninger om å betale bidrag til lenker oppgitt i e-postmeldingen.

- Vi har mottatt og bekreftet rapporter at det sendes ut spam med lenker til PayPal og andre tilsvarende tjenester som ikke har noen forbindelser overhodet til anerkjente organisasjoner for katastrofehjelp. AntiOnline arbeider med å spore opp identiteten til de som står bak disse lenkene. Resultatene av disse undersøkelsene vil bli oppgitt til de rette instansene når arbeidet er fullført, heter det i meldingen fra Vranesevich.

Vranesevich anbefaler at bidrag kanaliseres gjennom det offisielle Disaster Relief Fund på Amazon.com.

Anmodninger om å betale gjennom Paypal er også kommet til Norge, se artikkelen Unntakstilstand også på Internett. Paypal har også tidligere vært utnyttet av hackere. I april ble det avslørt at to russiske kriminelle hadde laget en falsk kopi av betalingstjenestens nettsted, se artikkelen FBI lurte russiske hackere til USA.

Til toppen