Hackere kaster ut FBI

Ikke lenger velkommen på Defcon.

Hackere kaster ut FBI
Hackere i kjent stil under Defcon 12 som ble avholdt tilbake i 2004, da FBI var hjertelig velkommen. Det er de ikke på årets konferanse, som går av stabelen 1.-4. august i Vegas. Bilde: Mikko Hyppönen/F-Secure

En av verdens mest kjente årlige konferanser for og med hackere og sikkerhetseksperter, Defcon i Las Vegas, har lenge vært en yndet tumleplass også for amerikanske myndigheter.

Arena for rekruttering

Tidligere har det formelig krydd av hodejegere fra FBI, Pentagon og etteretningstjenesten NSA (National Security Agence) som har kjempet om sårt tiltrengt kompetanse.

Agentene har i over to tiår vært velkomne til å delta, mingle og utveksle ideer med noen av verdens dyktigste hackere. Det har inkludert både typen som opererer innenfor og utenfor lovverket.

Møteplassen har vært en slags nøytral grunn der alt og alle har vært velkomne. Slik blir det ikke ved årets arrangement.

– FBI, vi trenger en time-out

Lovens lange arm og spionene blir nå oppmuntret til ikke å stille. De er ikke velkommen lenger. Arrangørene ved hacker-pseudonymet The Dark Tangent forklarer i en uttalelse.

– Vårt miljø er basert på en kultur med åpenhet, bekreftet tillit og gjensidig respekt. Når det gjelder deling av kunnskap og sosialisering med FBI, så har nylige avsløringer gjort at mange i miljøet ser på dette forholdet med ubehag.

Det er åpenbart avsløringene av spionskandalen med NSAs hemmelige overvåkning av store deler av verdens nettrafikk de reagerer på.

– Derfor er det nok best for alle involverte at «the feds» tar en time-out og ikke deltar på årets Defcon. Det vil gi alle tid til å tenke over hvordan vi endte opp her, og hva som skjer videre, skriver han.

    Les også:

Les mer om: