Hackere knuste alle sikre MP3-alternativer

Platebransjen ønsker seg et alternativ til MP3 og ba programvarebransjen om forslag. Nå må Microsoft og de andre selskapene tilbake til tegnebordet.

Platebransjen ønsker seg et alternativ til MP3 og ba programvarebransjen om forslag. Nå må Microsoft og de andre selskapene tilbake til tegnebordet.

For å stoppe piratkopieringen med MP3 over Internett, må platebransjen først skaffe seg en alternativ teknikk. Gjennom et felles samarbeid, arbeider platebransjen sammen med forskjellige programvareselskaper i et forum kalt Secure Digital Music Initiative (SDMI)

Utfordringene står i kø, for digital musikk skal ikke bare transporteres over åpne nett, men også behandles og brukes på åpne plattformer som PC-er.

SDMI har mottatt og godkjent seks forslag på sikre kopi-sikre teknikker for overføring og salg av musikk over Internett. Et av dem var Microsofts WMA-format. Etter å ha testet dem selv, la SDMI ut teknologiene på Internett og lovet 10.000 dollar til hackere som klarte å knekke dem. Les om konkurransen: Hack plateselskapene - tjen 92.000 kroner

Meningen var å få en skikkelig test av teknologiene før man valgte en av dem til å bli SDMI-standarden. Til tross for en hacker-boikott, kastet likevel åpenbart mange seg over utfordringene.

Men SDMI-alliansen fikk mer hjelp enn de regnet med. Ifølge tre uavhengige kilder nettavisen Salon.com har snakket med, har hackere knekket alle de seks SDMI-alternativene. SDMI benekter dette ovenfor Salon, men vil ikke svare på hva som skjedde, til tross for at hackerkonkurransen ble avsluttet 8. oktober.

Til toppen