Hackere knuste alle sikre MP3-alternativer

Platebransjen ønsker seg et alternativ til MP3 og ba programvarebransjen om forslag. Nå må Microsoft og de andre selskapene tilbake til tegnebordet.

For å stoppe piratkopieringen med MP3 over Internett, må platebransjen først skaffe seg en alternativ teknikk. Gjennom et felles samarbeid, arbeider platebransjen sammen med forskjellige programvareselskaper i et forum kalt Secure Digital Music Initiative (SDMI)

Utfordringene står i kø, for digital musikk skal ikke bare transporteres over åpne nett, men også behandles og brukes på åpne plattformer som PC-er.

SDMI har mottatt og godkjent seks forslag på sikre kopi-sikre teknikker for overføring og salg av musikk over Internett. Et av dem var Microsofts WMA-format. Etter å ha testet dem selv, la SDMI ut teknologiene på Internett og lovet 10.000 dollar til hackere som klarte å knekke dem. Les om konkurransen: Hack plateselskapene - tjen 92.000 kroner

Meningen var å få en skikkelig test av teknologiene før man valgte en av dem til å bli SDMI-standarden. Til tross for en hacker-boikott, kastet likevel åpenbart mange seg over utfordringene.

Men SDMI-alliansen fikk mer hjelp enn de regnet med. Ifølge tre uavhengige kilder nettavisen Salon.com har snakket med, har hackere knekket alle de seks SDMI-alternativene. SDMI benekter dette ovenfor Salon, men vil ikke svare på hva som skjedde, til tross for at hackerkonkurransen ble avsluttet 8. oktober.

Til toppen