Hackere overtar for soldater i konflikten mellom India og Pakistan

I konflikten mellom India og Pakistan er soldatene trukket tilbake. Men krigen fortsetter for fullt i cyberspace. Høyt utdannede dataeksperter hacker motpartens datasystemer.

I konflikten mellom India og Pakistan er soldatene trukket tilbake. Men krigen fortsetter for fullt i cyberspace. Høyt utdannede dataeksperter hacker motpartens datasystemer.

India og Pakistan har lenge hatt et anstrengt forhold til hverandre, og mens landenes statsoverhoder har trukket tilbake sine tropper i Kashmir, brukes store IT-ressurser på å hacke seg inn på fiendens data-systemer.

Et nytt blodig kapittel ble avsluttet i juli, etter et møte mellom USAs president Bill Clinton og Pakistans statsminister Nawas Sharif. Alle tropper ble da trukket tilbake, etter at 100 indiske og pakistanske soldater ble drept under interne oppgjør i Kashmir-området.

Samtidig har det pågått en informasjons-krig, og mange Internett-ressurser i de to landene har blitt hacket. Programvare-kompetansen i India og Pakistan er blant verdens beste, og Internett-krigen er like vill som på de snødekte fjellene i Kashmir.

Mange indiske og pakistanske data-eksperter i Amerika og Europa "hjelper" sine respektive regjeringer med informasjon om hvordan de på best mulig måte kan skade fiendens data-systemer, skriver Fairfax/Communications News.

I oktober i fjor fikk alle som besøkte den indiske hær sitt nettsted se innholdet til den pakistanske regjerings nettsted, som hadde et anti-indisk syn på konflikten i Kashmir.

Regjeringen i India sporet dette hacker-angrepet tilbake til et pakistans informasjons-selskap, og "feilen" ble rettet opp etter to dager.

I mai, mens kampene pågikk i Kashmir, kom det et nytt angrep på nettsidene til den indiske hær. Daglig mottok den indiske regjering omtrent 200 e-postmeldinger med tilbud om støtte og finansiell hjelp på denne e-postadressen, men e-postsystemet på disse sidene ble klusset med.

Alle pro-indiske e-postmeldinger ble sendt til en annen adresse. Også denne "feilen" ble rettet fort opp igjen.

Den indiske regjering, på sin side, kuttet all aksess til den respekterte pakistanske avisen Dawn sin nettutgave i juni. Ingen fra India fikk aksess til avisen for mer enn fjorten dager.

Mange av de største avisene i India sloss for tilgangen til Dawn, en avis som blir sett på som en verdifull røst for demokrati i Pakistan. Den 13. juli fikk indiske lesere igjen tilgang til avisen.

I løpet av det siste året har de fleste av begge regjeringenes nettsider vært utsatt for hacker-angrep.

Den indiske hærens web-ansvarlig, Vivek Bhatnagar, sier i et intervju med The Age, at den indiske regjering er klar over at pakistanske grupper står bak hacker-angrepene. Han forteller også at mer enn 100 av angrepene er finansiert eller planlagt av den pakistanske regjering.

Til toppen