BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hackere saboterte sikkerhetsstedet AntiOnline

"Eye on the underground" - automatisk innhenting av informasjon fra kjente hackersteder - skulle være AntiOnlines nye trekkplaster. Etter et døgns drift var siden sabotert.

Eirik Rossen
6. aug. 1999 - 16:04

AntiOnline profilerer seg som "Internettets supersenter for informasjonssikkerhet". Nettstedet drives av den fargerike John Vranesevich, en betydelig figur blant hackere. Det spesielle med nettstedet er at det inneholder masse informasjon fra hackerverden.

Vranesevich er en kontroversiell skikkelse i hackerverden. Han kunngjorde nylig at AntiOnline ville hjelpe myndighetene i jakten på crackere, altså hackere som bruker sine ferdigheter til bevisst, kriminell virksomhet.

Onsdag la AntiOnline ut en ny tjeneste kalt "Eye on the underground" eller "blikk mot underverden". Tjenesten bygger på en agent, "AntiEye", som innhenter informasjon om hacking og fra hackersteder rundt i verden. Siden oppdateres hver time.

Torsdag var siden sabotert. I stedet for det tiltenkte innholdet, viste siden et åpent øye og meldingen "Dyre sikkerhetssystemer beskytter ikke mot dumhet". Det tok en times tid før meldingen var fjernet og siden var tilbake til det normale.

På sitt nettsted skriver Vranesevich at et av nettstedene som AntiEye besøker, meldingstjenesten til Bikkel.com, "endret sitt innholdsformat slik at vårt nettsted mottok annen informasjon en den beregnet på meldingssiden."

Associated Press skriver at det var en hacker med Internett-tilgang fra Russland som gjennomførte sabotasjen.

I skrivende stund er Bikkel.com redusert til en kort melding som forklarer at det opprinnelige nettstedet ble slettet av en Internett-tilbyder som ikke orket en påstått opphopning av utestående fordringer. Det er umulig å sjekke om denne forklaringen har noe med virkeligheten å gjøre eller ikke.

Vranesevich sier til AP at angrepet ikke var avansert, men dyktig gjennomført, og at situasjonen var svært spesiell. Dynamisk informasjonsinnhenting hos hackere er ikke noe han anbefaler andre.

Det understrekes at sabotasjen ikke ga uvedkommende tilgang til data på AntiOnlines tjenere. Vranesevich skriver i sin forklaring at AntiOnline forsøkes hacket gjennomsnittlig hvert annet minutt, men at ingen har hittil greid å bryte seg gjennom sperringene. Han beklager at tjenesten "Eye on the underground" i dette tilfellet var nede en times tid.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.