Hackere spredte virus i virusverners navn

Hackere har forsert sikkerhetsvernet til Kaspersky Lab, lastet ned kundelister, og sendt ut virusvarsel på vedlagt virus.

Hackere har forsert sikkerhetsvernet til Kaspersky Lab, lastet ned kundelister, og sendt ut virusvarsel på vedlagt virus.

Torsdag i forrige uke fikk noen av kundene til det russiske virusvernselskapet Kaspersky Lab en spanskspråklig melding med advarsel mot den nye virusormen Braid/Bridex/Brid. Advarselen hadde vedlagt filen readme.exe, infisert med nettopp denne virusormen. Braid har spredd seg sakte men sikkert siden den ble oppdaget 4. november, og har nådd femte plass på døgnstatistikken til MessageLabs Ltd, og sjette plass på månedsstatistikken.

Les også

Kaspersky forklarer at hackere natt til 7. november lanserte et "massivt angrep" mot selskapets webserver, og tappet den for en distribusjonsliste. Denne listen ble deretter brukt i et forsøk på å smitte kundene med en e-post som ga seg ut for å komme fra Kaspersky.

Selskapet ber om unnskyldning for tilfellet, og priser seg heldig over at ingen av kundene har meldt tilbake om smitte. Eventuelle ofre vil få gratis hjelp, heter det.

Kaspersky legger til at hackerangrep mot selskapet skjer daglig. Det går nå gjennom sikkerhetssystemet sitt for å finne ut hvordan dette ene innbruddsforsøket kunne lykkes.

Til toppen