Hackere stjeler informasjon fra e-butikkene

Hackere har angrepet flere nettbutikker og lastet ned informasjon i månedsvis uten å bli lagt merke til.

Ifølge The Register har (FBI-drevne National Infrastructure Protection Center (NIPC) sluppet en advarsel på sitt nettsted om angrep på bedrifter innen e-handel.

Advarselen, basert på FBIs etterforskning og annen informasjon, sier at NIPC har observert at det i den siste tiden har vært en økning i hacker-aktiviteten spesielt rettet mot amerikanske systemer som kjører e-handelsløsninger.

En slik økning i aktiviteten mot systemer i andre land kan veldig fort spre seg til selv norske systemer.

Systemene som blir angrepet er for det meste maskiner som kjører Windows NT-baserte systemer, men selv Unix-baserte systemer har blitt angrepet.

Hackerne benytter seg av minst tre kjente sikkerhetshull for å få tilgang og laste ned informasjon. Selv om disse hullene ikke er nye, gir den nylige økningen god grunn for administratorer til å se over systemene sine, står det i meldingen.

I de fleste tilfeller har hacker-aktiviteten foregått i flere måneder før den ble oppdaget, legger FBI til. De anbefaler alle nettverks- og systemadministratorer å legge inn de oppdateringene som eksisterer for sine systemer. Spesielt bør de som jobber med finansielle tjenester og e-handel gå nøye over sine systemer.

Her kan en komplett liste over de kjente angrepene leses.

Til toppen