Hackere truer Facebook

Parolen er: Støtt privatlivet, drep Facebook.

11. aug. 2011 - 07:37

San Francisco (NTB-AFP): En gruppe hackere truer med å «drepe» Facebook fordi internettgiganten ikke gjør nok for å beskytte brukernes personopplysninger.

– Bli med i kampen og drep Facebook av hensyn til ditt eget privatliv, sier stemmen i en video som er lagt ut på nettstedet YouTube.

«Operasjon Facebook» skal angivelig settes i verk på en bestemt dato i november. I videoen vises logoen til hackergruppen Anonymous, men en talsmann for gruppen sier det er høyst usikkert hvor mange som støtter oppfordringen.

– Dette kan være noe så dumt som én person som har laget en video, eller så omfattende som at noen allerede har brutt seg inn i Facebooks nettverk, sier talsmannen til nyhetsbyrået AFP.

Anonymous har ingen klar kommandostruktur, og medlemmene skjuler identiteten sin. Ifølge talsmannen er det åpenbart at Facebook-trusselen ikke støttes av et flertall av medlemmene.

I videoen, som er sett over en million ganger på tre uker, hevdes det at Facebook tar vare på informasjon fra brukernes kontoer og gir den videre til politiet.

Facebook har ikke ønsket å kommentere påstandene om det planlagte dataangrepet. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.