JUSS OG SAMFUNN

Hackeren trodde han skulle i jobbintervju

Mislyktes fullstendig med plan om å true seg til karrierehopp.

Ungarske Attila Nemeth fikk ikke drømmejobben likevel...
Ungarske Attila Nemeth fikk ikke drømmejobben likevel...

Først brøt han seg inn i datasystemene til Marriot International. Så forlangte mannen å få jobb i hotellkjedens IT-avdeling.

Hvis ikke truet han med å avsløre bedriftshemmeligheter han hadde stjålet.

Den ungarske hackeren Atilla Nemeth (26) må ha trodd at planen fungerte. I januar satte han seg på flyet til Washington, med billetter betalt av selskapet.

I forkant hadde han bevist sine «ferdigheter» ved å sende dem e-post som inneholdt de konfidensielle dokumentene han hadde fått tak i.

Møtet med sin kommende arbeidsgiver gikk imidlertid ikke som planlagt. I virkeligheten hadde Nemeth kommunisert med agenter i USAs hemmelige tjeneste Secret Service, som hadde latt som de var Marriot-ansatte.

La kortene på bordet

I «jobbintervjuet» med agentene innrømmet Nemeth villig hvordan han i flere måneder hadde hatt tilgang til hotellkjedens IT-systemer.

Han skal også ha demonstrert hvordan han lyktes med å infisere ansattes pc-er med ondsinnet programvare sendt via e-post, noe som ga ham en bakdør inn i systemet.

I en pressemelding fra det amerikanske justisdepartementet fremgår det at 26-åringen i forrige uke erklærte seg skyldig i saken.

Atilla Nemeth, som nå sitter i varetekt, risikerer opptil 15 års fengsel etter tiltalen. Straffeutmålingen vil etter planen bli kunngjort i begynnelsen av februar neste år.

Han risikerer også et stort erstatningskrav. Ifølge amerikansk påtalemyndighet har Nemeth påført hotellkjeden utgifter i størrelsesorden 400.000 til én million dollar.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.