JUSS OG SAMFUNN

Hackeren trodde han skulle i jobbintervju

Mislyktes fullstendig med plan om å true seg til karrierehopp.

Ungarske Attila Nemeth fikk ikke drømmejobben likevel...
Ungarske Attila Nemeth fikk ikke drømmejobben likevel...
28. nov. 2011 - 09:40

Først brøt han seg inn i datasystemene til Marriot International. Så forlangte mannen å få jobb i hotellkjedens IT-avdeling.

Hvis ikke truet han med å avsløre bedriftshemmeligheter han hadde stjålet.

Den ungarske hackeren Atilla Nemeth (26) må ha trodd at planen fungerte. I januar satte han seg på flyet til Washington, med billetter betalt av selskapet.

I forkant hadde han bevist sine «ferdigheter» ved å sende dem e-post som inneholdt de konfidensielle dokumentene han hadde fått tak i.

Møtet med sin kommende arbeidsgiver gikk imidlertid ikke som planlagt. I virkeligheten hadde Nemeth kommunisert med agenter i USAs hemmelige tjeneste Secret Service, som hadde latt som de var Marriot-ansatte.

La kortene på bordet

I «jobbintervjuet» med agentene innrømmet Nemeth villig hvordan han i flere måneder hadde hatt tilgang til hotellkjedens IT-systemer.

Han skal også ha demonstrert hvordan han lyktes med å infisere ansattes pc-er med ondsinnet programvare sendt via e-post, noe som ga ham en bakdør inn i systemet.

I en pressemelding fra det amerikanske justisdepartementet fremgår det at 26-åringen i forrige uke erklærte seg skyldig i saken.

Atilla Nemeth, som nå sitter i varetekt, risikerer opptil 15 års fengsel etter tiltalen. Straffeutmålingen vil etter planen bli kunngjort i begynnelsen av februar neste år.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

Han risikerer også et stort erstatningskrav. Ifølge amerikansk påtalemyndighet har Nemeth påført hotellkjeden utgifter i størrelsesorden 400.000 til én million dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.