DATALEKKASJE

Hackergruppe lover enorm datalekkasje fra Russlands statskringkaster

Hackere skal ha greid å hente ut nesten en terabyte med data før de ble stengt ute.

I 2016 holdt Vladimir Putin en tale under 25 års-jubileet for VGTRKs første tv-sending. Nå skal store datamengder har blitt lekket fra kringskastingsselskapet.
I 2016 holdt Vladimir Putin en tale under 25 års-jubileet for VGTRKs første tv-sending. Nå skal store datamengder har blitt lekket fra kringskastingsselskapet. Foto: Kreml.ru
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mars 2022 - 05:00

En Anonymous-tilknyttet hackergruppe som kaller seg for Network Battalion 65 (NB65) opplyser at den fram til slutten av forrige uke hadde greid å laste ned totalt 870 gigabyte med data fra VGTRK, Russlands statlige kringkastingsselskap. I helgen ble innbruddet trolig oppdaget, for gruppen skal ha mistet tilgangen til VGTRKs systemer.

Emma Best, talsperson for det redaksjonelle lekkasjenettstedet DDoSecrets, bekreftet mandag at dataene vil bli offentliggjort om kort tid. 

NB65s omtale av dataene som stammer fra Russland statlige kringkaster, VGTRK, før de siste 130 gigabytene med data var blitt funnet og lastet ned. <i>Skjermbilde:  NB65</i>
NB65s omtale av dataene som stammer fra Russland statlige kringkaster, VGTRK, før de siste 130 gigabytene med data var blitt funnet og lastet ned. Skjermbilde:  NB65

Foreløpig er det ikke utgitt noen oversikt over hva slags dokumenter og annen informasjonen lekkasjen inneholder. Men den skal blant annet inkludere en massiv liste med kontakter som er tilknyttet VGTRK. I Twitter-diskusjonen om kunngjøringen av planene foreslås det at lekkasjen bør gjøres i samarbeid med journalister, gjerne i kombinasjon med dyktige datavitere.

VGTRK ble etablert i 1990 og fikk status som nasjonal kringkastingsselskap tre år senere. Det har i dag en rekke TV- og radiokanaler, samt ulike tjenester på internett. VGTRK meldte seg ut av European Broadcasting Union (EBU) dagen etter at den russiske invasjonen av Ukraina startet, før EBU formelt rakk å utestenge selskapet.

Enorme mengder kryptovaluta av typen Ethereum ble nylig rappet i et gigantisk tyveri.
Les også

Største noensinne: Hackere stjal kryptovaluta for over fem milliarder kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.