JUSS OG SAMFUNN

Hackersiktede: Saken ute av kontroll

Til digi sier den hacker-siktede at han føler at mediekjøret har kommet ut av kontroll, og at han nå bare ønsker ro rundt saken.

Morten Øverbye
15. apr. 1997 - 11:30

- Nå må vel snart nyhetens interesse gå ut av denne saken. For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke at dere gidder å skrive mer om det, sier den hacker-siktede til digi:media.

Han bekrefter overfor digi at den forklaringen som har kommet gjennom hans advokat stemmer med den forklaringen han har på hvordan slettingen av sider på Nextels server startet.

Ifølge denne forklaringen var han overbevist om at hjemmesidene til Doktor Online lå på en egen server, og at sikkerhetstesten han utførte derfor ikke ville medøfre annet enn at enkelte filer hos Doktor Online - eller i verste fall hele Doktor Online - ville bli slettet dersom det fantes et sikkerhetsull.

Etter en ukes hardkjør fra media er det en tydelig sliten hacker-siktet som uttaler til digi:media at han nå bare ønsker ro rundt saken.

- Akkurat nå ønsker jeg litt tid for å finne ut av et par ting. Jeg føler at det hele har kommet litt ut av kontroll, sier han.

Les hackerens forklaringer i egne ord:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.