BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hackes annenhver dag

Et eksperiment i London avslører at trådløse lokalnett utsettes for bevisste ulovlige påloggingsforsøk annenhver dag.

Eksperimentet ble gjennomført av sikkerhetsselskapet RSA Security i samarbeid med risikohåndteringsselskapet Z/Yen, skriver Computer Business Review.

To trådløse nettverk etter den vanlige Wi-Fi-standarden 802.11b ble opprettet i finansdistriktet i London. I løpet av tre uker ble det registrerte 29 påloggingsforsøk fra uvedkommende.

Forskerne som har analysert loggen, mener at 75 prosent av forsøkene var gjort uten forsett, og skyldes automatikk i Windows XP-baserte bærbare PC-er. De andre er derimot utvetydige forsøk fra snoker på å utnytte nettverket til egne formål. Det første forsøket ble registrert bare to og en halv time etter at nettene ble satt i drift.

Det innebærer at de som har trådløse nettverk i London må regne med at uvedkommende prøver å bryte seg inn gjennomsnittlig annenhver virkedag.

Tallet på trådløse lokalnett er firedoblet de siste tolv månedene. RSA og Z/Yen har tatt stikkprøver av hvordan disse er sikret. I 63 prosent av tilfellene er ikke engang standardsikringen som Wi-Fi-utstyr leveres med, på plass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.