Hacket e-posten til Behring Breivik

Materialet er nå overlevert til politiet.

9. aug. 2011 - 07:36

Oslo (NTB): Den norske hackergruppen Noria skal ha hacket seg inn på to av e-postkontoene til den terrorsiktede Anders Behring Breivik. Alt materialet er overlevert til politiet.

Materialet gruppen har fått tilgang til, har de gitt til frilansjournalisten Kjetil Stormark, som lørdag overrakte materialet til politiet etter ønske fra hackerne selv, skriver Dagbladet.

Stormark har på oppdrag fra magasinet Plot fulgt det norske og internasjonale hackermiljøet tett i flere måneder.

– Materialet jeg har fått tilgang til, er av en så sensitiv art at det er uforsvarlig å omtale det nå, sier Stormark.

Samarbeidspartnere
Magasinet skriver at e-postene inneholder opplysninger som kan være interessante i jakten på Breviks mulige samarbeidspartnere.

Politiet har, ifølge magasinet, karakterisert opplysningene som interessante, og Stormark har vært i politiavhør. Spørsmålet er hvor lett det er for politiet rettslig å bruke bevis som er skaffet ved hacking.

Stormark sier at det var naturlig for gruppen å bruke en mellommann på grunn av faren for å bli identifisert. Initiativtakeren til Noria skal være en 17 år gammel gutt som skal være en av landets fremste datahackere.

Han frykter å bli tatt av politiet for ulovlige hackeroperasjoner han har vært delaktig i.

Utbrytere
17-åringen skal sammen med en liten gruppe venner ha brutt ut av gruppen Anonymous Norge for å starte Noria.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby vil ikke kommentere om politiet kjenner til e-postkontoene eller hackingen, eller om de har fått overlevert informasjonen som hackerne skal ha skaffet seg tilgang til. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.