Hadde kontor i Norge i fire måneder

PeopleSoft Norge ble åpnet og ansatte folk bare fire måneder får selskapet ble kjøpt opp.

PeopleSoft Norge ble åpnet og ansatte folk bare fire måneder får selskapet ble kjøpt opp.

ERP-kjempen PeopleSoft gjorde kjent den 13. desember at de godtok det reviderte budet fra Oracle, og at alle søksmål mellom selskapene skulle skrinlegges.

PeopleSoft, som kjøpte opp konkurrenten J.D. Edwards i fjor er verdens nest største aktør innen ERP. Selskapet ble priset til 10,3 milliarder dollar av Oracle.

Mye kaos oppstår når to store selskaper smelter sammen og en rekke stillinger vil bli overflødige. Det er blant annet gjort kjent at PeopleSofts styreformann og toppsjef David Duffield sa opp i desember. I går skal også toppsjefen for programvaresiden og mannen til Larry Ellisons søster, Ron Wohl, ha sagt takk for seg i Oracle.

Oracle Norge ville ikke kommentere videre utfall på de lokale tilsettingene av seks fagkonsulenter som skjedde så tidlig som i fjor høst. Den endelige organiseringen offentliggjøres først 18. januar.

PeopleSoft etablerte i august et nytt kontor i Norge, og lyste i høst ut en rekke nye stillinger. Ifølge Oracle skal de seks som er blitt ansatt alle være fagkonsulenter. Oracle Norge har i dag 220 ansatte, hvorav 100 er ansatt i konsulentdivisjonen.

J.D. Edwards skal ha flere kunder som har kjøpt løsninger gjennom Advisio. Da selskapet ble solgt var det disse seks personene fra Advisio som ble ansatt på Oslo-kontoret i PeopleSoft. Til sammen har J.D. Edwards og PeopleSoft flere norske ERP-kunder fra både Storebrand og IF.

Det er derfor grunn til å tro at de seks konsulentene både har verdifull forretningsforståelse og kompetanse til å gå videre til Oracle.

Konsulentavdelingen i Oracle Norge hadde i fjor det beste året på margin noensinne, og selskapet legger opp til en ytterligere vekst på fem prosent til neste år.

Også Oracle-president Chuck Phillips uttalte på Open World-arrangementet i San Francisco i desember at det er nettopp PeopleSoft-utviklerne som Oracle trenger i sitt oppkjøp.

- Vi venter at de blir værende når vi overtar, og vi tror de finner seg godt til rette i vårt miljø, sa han på konferansen.

    Les også:

Til toppen