FIBERKABEL

Hærverk på fiberkabler og bildekk – én kvinne pågrepet

Tirsdag morgen kom det meldinger om at Kvinnherad Bredbånd og BKK var rammet av sabotasje, og at flere biler var utsatt for hærverk i Kvinnherad i Vestland.

Illustrasjonsbilde tatt ved en annen anledning.
Illustrasjonsbilde tatt ved en annen anledning. Carina Johansen/NTB
5. juli 2022 - 16:07

Tirsdag morgen kom det meldinger om at Kvinnherad Bredbånd og BKK var rammet av sabotasje. Kvinnherad breiband har fått skader på kabler flere steder i kommunen. BKK melder om skadeverk på deres utstyr flere steder i Kvinnherad.

Mandag kveld ble en kvinne observert da hun klippet over fiberkabler på Husnes.

– En patrulje rykket ut og tok hånd om kvinnen. Hun ble senere tatt hånd om av helsevesenet, opplyser fungerende politistasjonssjef Torgeir Fosse til Kvinnheringen, ifølge Radio Haugaland.

17 oppskårede dekk

Kvinnen er også mistenkt for skadeverk på biler.

Under utbyggingen av fiberkabler i Ålesund skal det ha oppstått svært mange skader. Graveselskapet hevder et skyldes at bredbåndsleverandøren ikke har kontroll. Illustrasjonsbildet er ikke fra den aktuelle jobben.
Les også

Mener det er konkurrentens feil: Skal ha påført fiberen over 100 skader på kort tid

Tirsdag morgen ble det også oppdaget at minst 17 dekk på 14 biler som sto parkert på offentlig sted på Husnes var utsatt for hærverk.

– Det er omfattende hærverk. Foreløpig er det meldt om 17 oppskårede dekk fordelt på 14 kjøretøy, sier Eivind Hellesund i Vest politidistrikt.

Politioverbetjent, Torgeir Fosse, i Kvinnherad opplyste i 12-tiden til avisa at det er snakk om 17 biler totalt i Husnes sentrum og utenfor den videregående skolen i Kvinnherad.

Fosse forteller at de har pågrepet en kvinne som tidligere har blitt observert mens hun klippet kabler i Onarheimslio på Husnes.

Saken blir fulgt opp av lokalt politi, ifølge Bergens Tidende.

Digital trafikkork: En aktør som etter alt å dømme er norsk, angriper nå norske nettsteder og presser dem for penger for å ikke gjøre det på nytt. Men angrepet fremstår som temmelig amatørmessig hærverk, ifølge eksperter Digi har snakket med.
Les også

Kaller det et ønske om oppmerksomhet: Norsk aktør driver utpressing av norske nettsteder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.