Hafslund kjøper Priority Telecom

Hafslund kjøper Priority Telecom for å få tilgang til fibernett og over 1000 bedriftskunder.

Hafslund kjøper Priority Telecom for å få tilgang til fibernett og over 1000 bedriftskunder.

Oslo (NTB): Hafslund kjøper hele Priority Telecom N.V. og blir dermed blant landets fem størst fibernettselskaper, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Gjennom Hafslund Tokom AS eier Hafslund i dag over 890 km fibernett i Oslo og omegn. Kjøpet av Priority Telecom Norways infrastruktur og kundemasse representerer en god plattform for Hafslunds strategi for videre satsing på fibernett.

Priority Telecom Norway eier og har tilgang til 800 kilometer fibernett i Oslo, Østfold, Vestfold og Buskerud og har leveranser til over 1.000 bedriftskunder. Selskapet leverer fiberkapasitet, IP-telefoni og driftstjenester til bedrifter. Priority Telecom Norway hadde i 2005 en omsetning på 188 mill. kroner med et driftsresultat før avskrivninger på 9,1 mill. kroner.

Hafslund var et av selskapene som la inn bud på halvparten av det statlige fibernettselskapet BaneTele, men som ikke fikk tilslag, ifølge Dagens Næringsliv.

Styret i BaneTele trakk seg da det ble klart at regjeringen ville selge halvparten av selskapet til Bredbåndsalliansen. Saken skal sluttbehandles av Stortinget til høsten, melder Dagens Næringsliv. (©NTB)

Til toppen