Hafslund prøver fibernett for bredbånd

I oktober starter Hafslund et pilotprosjekt på Kjelsås for bredbånd over fiber.

I oktober starter Hafslund et pilotprosjekt på Kjelsås for bredbånd over fiber.

Det har lenge vært spekulert på om Hafslund vil tilby bredbånd over strømnettet, men erfaringen har vist at stømnettet ikke er godt nok egnet.

Derimot vil Hafslund i løpet av året ha bygget ut et 600 kilometer stort fibernett i Oslo, for å ha flere ben å stå på utover strøm og alarm.

I høst vil Hafslund teste ut fibernett mot beboere i dedikerte strøk i Oslo.

Hafslund ønsker å være markedsledende på dette markedet, kom det fram på en kapitalmarkedsdag arrangert av Finansanalytikerforeningen denne uken.

Nettet er bygget rundt eksisterende infrastruktur og omfatter store deler av Oslo.

Ifølge konserndirektør for tekniske tjenester i Hafslund, Bjørn Frogner, er Hafslunds fibernett i dag benyttet av bedriftsmarkedet, kommuner og andre bredbåndsleverandører.

Hafslund har i dag store kommunale kontrakter, blant annet med kommunemarkedet på Østlandet og mot andre bredbåndsleverandører.

Nå vil Hafslund utvide bredbåndstjenesten inn mot privatmarkedet, og tilby fiber inn til husstandene på privatmarkedet.

Hafslund ser et stort potensial på private fiberkunder. Behovet for økt kapasitet i forhold til HDTV, innholdstjenester og nedlastinger på nettet vil fremme interessen for superraske fibernett.

Hafslund vil som en infrastrukturleverandør leie ut fibernettet til andre innholdsleverandører, på lik linje som det Telenor i dag gjør med sitt kobbernett.

Frogner forteller til digi.no at Hafslund ønsker et åpent nett som også skal stimulere til selskapets andre tjenester som strøm og sikkerhet for å øke kvaliteten på eksisterende leveranser.

Hafslund har 520.000 nettkunder i Oslo, Akershus og Østfold, og vil fortsette å bygge ut sitt fibernett i hele Østlandsområdet.

Til toppen