FORBRUKERTEKNOLOGI

Hafslund stopper triple-play-satsning

Haslund lovet å tilby fiber til kunder i Oslo, men nå er prosjektet i beste fall utsatt.

23. jan. 2006 - 12:47

Rundt i Norge er det kraftselskapene med sine linje og stolpenett som er de ivrigste utbyggere av de raskeste typene bredbånd. Målet er å servere kundene ikke bare Internett-kontakt, men også TV og telefoni over bredbåndslinjen.

Men i landets mest tettbefolkede strøk, sentrale Østlandet, har ikke kundene fått noe tilbud om slikt. Det var derfor overraskende når to aktører i fjor høst omtrent samtidig offentliggjorde en satsning på å strekke fiber til sluttkunder i Oslo.

    Les også:

digi.no skrev for en uke siden om at det nye bredbåndsselskap Viken nå starter utbyggingen i sitt første område. 550 kunder på Nordstrand har fått tilbud og halvparten har sagt ja til en 100 MBit-linje. Viken kutter utbyggingskostnadene å strekke kablene i lysmaster i stedet for å grave.

digi.no tok derfor kontakt med store Hafslund for å høre om deres planer. Etter flere henvendelser får digi.no en epost fra sjef i datterselskapet Hafslund Tokom, Roger Flølo.

Flølo forteller at prosjektet er lagt på is.

- Vi utsatte prosjektet mens det var i planleggingsfasen fordi vi ønsket å prioritere annerledes, forteller Flølo.

Svaret understreker trolig kostnadene ved å strekke fiber. For prisene er gitt, fiber må kunne konkurrere med ADSL, kabel-nett og TV-tilbud fra satellitt. Viken fortalte i forrige uke til digi.no at selskapet må investere 15.000 kroner per kunde og selskapet medgir at det vil ta mange år før dette er nedbetalt.

Flølo avviser dog at Hafslunds fiber-satsning er skrinlagt. Han lover at Hafslund skal satse på fiber til privatkunder, men "vi har ikke satt en konkret dato for dette".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.