JUSS OG SAMFUNN

Hafslund vil høyne budet på Banetele

Nå blir det enda vanskeligere for næringsminister Odd Eriksen å si ja til Bredbånds-alliansens lave bud.

26. mai 2006 - 09:21

Næringsminister Odd Eriksens salg av Banetele har høstet massiv kritikk fra mange fronter. Han har inngått eksklusive forhandlinger med Bredbåndsalliansen, selv om de har levert det dårligste budet av de tre finalistene.

Eriksen sier at det er feil at Bredbåndsalliansen skal få kjøpe Banetele til en lavere pris enn høyeste bud.

- Det er helt uaktuelt å selge på billigsalg, sier Eriksen til Dagens Næringsliv.

Ifølge Dagens Næringsliv er Bredbåndsalliansens bud hele 200 millioner mindre enn Ventelos bud. Det kan bli vurdert av EFTAs overvåkingsorgan Esa som ulovlige statssubsidier. For å unngå det kan Næringsministeren la Bredbåndsalliansen heve budet for å matche det høyeste budet, men Hafslund har ikke tenkt å la de slippe unna så lett.

- Det er ingen grunn til å gi seg. Vi er ihvertfall interessert i å gå noen runder til, sier Frode Geitvik, informasjonsdirektør i Hafslund til digi.no.

- Vi er klar for å høyne budet under forutsetning at det blir likebehandling, sier Geitvik.

Det spørs det om det blir. Næringsdepartementet er i ekslusive forhandlinger med Bredbåndsalliansen nå og det er normalt siste runde i en salgsprosess. Dermed er det langt fra sikkert at Hafslund eller Ventelo får muligheten til å komme med nye bud, selv om det er uvanlig at en aktør får heve budet i ettertid.

Det betyr i praksis at Banetele blir solgt til under markedspris, selv om Bredbåndsalliansen eventuelt hever budet med 200 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.