RESULTATERFINANS

Hagen sluker Komplett

Har støvsugd markedet for aksjer.

Stein Erik Hagen, har gjennom sitt familieselskap Canica Invest, kjøpt seg kraftig opp i Komplett. Nå har han slukt nesten alle aksjene i selskapet.
Stein Erik Hagen, har gjennom sitt familieselskap Canica Invest, kjøpt seg kraftig opp i Komplett. Nå har han slukt nesten alle aksjene i selskapet. Bilde: Orkla/Guri Dahl/Tinagent
31. okt. 2011 - 08:17

Stein Erik Hagens familieselskap Canica Invest sikret seg forrige uke flere store aksjeposter i netthandelsselskapet Komplett. Etter kjøpene eier Hagens selskap 90,51 prosent av aksjene i selskapet. Det fremgår av en børsmelding.

Dermed kan Canica Invest AS tvangsinnløse de øvrige aksjonærene til kurs 60 kroner, som er den prisen Canica har betalt for sine siste aksjekjøp.

Det priser selskapet til 1,01 milliarder kroner på Oslo Børs. For IT-sektoren på børsen betyr det at nok et selskap vil forsvinne fra markedet. Komplett er en av de største aktørene innen netthandel i Skandinavia, og omsatte i andre kvartal i år for 810 millioner kroner.

I Norge eier konsernet nettbutikkene Komplett.no, MPX.no og Jernia.no, og har i tillegg distributørene Itegra.no og Norek.no. I det svenske markedet har komplett.se og inWarehouse.se en samlet posisjon som den nest største netthandelsaktøren. Det er dermed en dominerende aktør for de som kjøper og selger IT-utstyr i det norske markedet.

Hagens investeringsselskap Canica har lenge vært en dominerende eier i selskapet, men har den siste tiden kjøpt seg kraftig opp.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.