JUSS OG SAMFUNN

Hagen: Vil henge ut kriminelle på Internett

Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen mener at pedofile og kriminelle bør kunne henges ut på Internett. Politikernes økonomiske disposisjoner vil han holde i det skjulte.

Morten Øverbye
18. aug. 1997 - 15:53

- Vi har fått en utvikling som er i ferd med å snu offentligheten på hodet. Mens jeg blir hengt ut på forsiden av alle avisene dersom jeg kjører for fort, skal yrkeskriminelle vernes for offentlighetens søkelys. Det er jo snudd helt på hodet, sier Hagen.

Partiformannen vil derfor ikke ta avstand fra sitt ungdomsparti, som tidligere i sommer tok til orde for å henge ut pedofile på Internett. Ikke bare på Internett, der det er vanskelig å finne frem til informasjonen for folk flest, men også i lokalmiljøet bør slik informasjon legges ut. Og kanskje ikke bare for pedofile, men også andre vanekriminelle, sier han.

Politikernes økonomiske forhold og disposisjoner, som tidligere har ført til at norske statsministre og statsråder har blitt kastet fra stillingene sine, vil han derimot holde skjult for folk flest. Økonomi er en privatsak som ikke kan legges ut på Internett, mener han.

- I England fungerer systemet helt annerledes. Der er det slik at lønningene ikke er noe du spør andre mennesker om, for det har du ikke noe med. Biltyver blir derimot offentliggjort i avisene med navn og adresse. Tenk det, med adresse, sier Hagen og mener at det engelske systemet er noe vi bør se nærmere på.

Noen offentliggjøring av politikernes økonomi på Internett avviser han derimot blankt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.