TELEKOM

Haler innpå iPhone

Android selger som varmt hvetebrød.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 2010 - 08:19

Etter flere dager med diskusjoner om markedsandelene til iPhone og Android-baserte mobiler i USA, la Google i går fram opplysninger som kan være en smule oppklarende.

I forbindelse med selskapets årlige generalforsamling fortalte administrerende direktør i Google, Eric Schmidt, at selskapets partnere leverer minst 65 tusen Android-baserte mobiler hver dag, ifølge AFP.

I løpet av et gjennomsnittlig kvartal utgjør dette 5,9 millioner mobiler globalt.

Dermed er det klart at Android henter raskt innpå Apples iPhone, men at det fortsatt gjenstår noe. Apple meldte i april at selskapet leverte 8,75 millioner iPhone-mobiler i første kvartal i år.

Dette er unektelig imponerende, siden Apple stort sett bare selger iPhone 3G og 3GS. Ifølge Schmidt benyttes Android for tiden i 34 ulike modeller som selges i til sammen 49 land.

Hvor mange land iPhone selges i, vet vi ikke, men App Store var i november i fjor tilgjengelig i 77 land.

Salgstallene for de ulike mobilplattformene har betydning for applikasjonsutviklere som ønsker å nå flest mulig kunder. Så langt er det liten tvil om at iPhone har flest brukere og at Google så langt ikke har åpnet for betaling av programvare i Android Market i mer enn noen få land.

- Vår strategi er veldig forskjellig fra alle andres. Vi lisensierer ut koden vår gratis, noe som er ganske revolusjonerende. Vi forsøker å bygge et helt økosystem på åpenhet, det motsatt av det de andre gjør, sa Schmidt, ifølge AFP.

Medgründer Larry Page sa videre at selskapet vil finne ut hvordan det skal tjene penger på Android etter hvert som produktene modnes. Schmidt mener at Android med tilhørende tjenester vil bli enormt verdifullt i løpet av de neste 5 til 10 årene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.