BEDRIFTSTEKNOLOGI

Half-Life-tyveri får konsekvenser

Tyveriet av kildekoden til det kommende Half-Life 2-spillet berører langt flere enn bare utviklerselskapet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. okt. 2003 - 12:20

Som digi.no skrev i forrige uke, ble kildekoden til det kommende dataspillet Half-Life 2 stjålet i midten av september. Tyveriet skjedde ved at noen over Internett brøt seg inn i PC-en til sjefen for Valve Software, Gabe Newell. Valve Software er selskapet som utvikler Half-Life 2.

    Les også:

I uttalelsene til Newell gikk det fram at tyveriet ikke omfattet alle deler av spillet, men først og fremst kildekoden til selve motoren. Men CNN Money skriver denne uken at tyveriet også omfatter flere komponenter, slik at materialet til sammen kan brukes til å kompilere et spillbart spill. Om spillet er komplett eller kun inneholder noen få nivåer, er derimot usikkert. Men flere nettsteder har vist skjermdumper fra det den stjålne utgaven.

President for Vivendi Universal Games' internasjonale operasjoner, Christophe Ramboz, sier til Les Echos at Half-Life 2 vil bli utsatt med minst fire måneder. Vivendi Universal Games er selskapet som skal utgi Half-Life 2.

Blir spillet fire måneder forsinket, vil det ikke komme på markedet før i april 2004, siden utgivelsen ble utsatt med nærmere tre måneder så sent som i september. Opprinnelig skulle Half-Life 2 ha kommet på markedet den 30. september i år.

Den siste utsettelsen skal riktignok ikke være bekreftet av Valve Software.

Uansett er en utsettelse av lanseringen dårlige nyheter for blant annet Vivendi Universal Games. Selskapet slet i første halvår med omsetningssvikt og relativt store tap. Selskapet har derfor derfor satset på stort salg før jul, ikke minst av Half-Life 2.

Men Vivendi Universal Games er ikke det eneste selskapet som har satset på en snarlig utgivelse av Half-Life 2. ATI annonserte nylig to nye skjermkort som skulle inkludere en gratis kopi av Half-Life 2. Forsinkelsen gjør at buntingen tidligst kan starte til våren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.