Halleluja, Gudesen!

Hans Gude Gudesen hausset opp kursen på Opticom med 8,7 prosent på generalforsamlingen fredag, og sørget for at IT-indeksen avsluttet dagen med positivt fortegn.

Hans Gude Gudesen hausset opp kursen på Opticom med 8,7 prosent på generalforsamlingen fredag, og sørget for at IT-indeksen avsluttet dagen med positivt fortegn.

IT-indeksen slo resten av markedet med et hestehode fredag og landet på 1485,46 poeng, - opp 0,3 prosent fra torsdag. Totalindeksen var drevet av oppgang på de amerikanske og europeiske børsene, og klatret opp 0,2 prosent til 1312,88 poeng.

Nynoterte Sysdeco (avlegger av Sysdeco Group) ble børsvinner fredag med en oppgang på hele 22 prosent til 3,05 kroner. Omsetningen var imidlertid marginal, og selskapets beskjedne børverdi tatt i betraktning gjorde aksjen lite utslag på IT-indeksen. Mer trøkk var det i oppgangen til Opticom, som la på seg med 17 prosent til 213 kroner. Selskapets gründer, Hans Gude Gudesen, viste nok en gang at ha kunne sjarmere markedet (generalforsamling fredag), og gjentok sine nærmest utrolige påstander med samme selvsikkerhet som alltid.

- På ett lagringsmedium på størrelse med et kredittkort vil det være mulig å lagre alle filmer som Hollywood har produsert gjennom tidene, messet Gudesen, under fredagens presentasjon. Selskapets styreformann, finansmannen Thomass Fussel, serverte de kommersielle visjonene.

- Vi vil samarbeide med halvlederindustrien i begynnelsen - men senere skal vi knuse dem, sa Fussel.

Også presentasjonen av datterselskapet Fast skapte entusiasme i markedet på bekostning av Iterated Systems som også beskjeftiger seg med bilde- og videkomprimering. Iterated Systems ble imidlertid ikke omsatt fredag, men den overbevisende demonstrasjonen av Fast-produkter på Opticoms generalforsamling, vil trolig sette en ny støkk i Iterated Systems-kursen når aksjen igjen kommer i handel.

Norman Data Defense ble børstaper fredag, og falt med ti prosent, etter at digi.no skrev at toppsjefen i det norske datterselskapet, Tom Christensen, gikk av i protest. Det hjalp lite at Gunnel Berdal Wullstein forsøkte å avdramatisere det hele med å forklare at den raske avgangen til Christensen skyldtes at en ny og velkvalifisert kandidat dukket opp over natta.

Omsetningen på Oslo Børs tok seg kraftig opp fredag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,7 milliarder kroner.

Til toppen