Halo 2-kopi ødela nesten for Microsoft

En stjålet kopi av Microsofts populære Xbox-spill, Halo 2, holdt på å stikke kjepper i hjulene før lanseringen.

En stjålet kopi av Microsofts populære Xbox-spill, Halo 2, holdt på å stikke kjepper i hjulene før lanseringen.

Denne uken ble oppfølgeren til det populære Xbox-spillet Halo lansert, og Halo 2 har blitt revet ut av hyllene verden over.

En stjålet kopi av spillet kastet imidlertid skygger over den storstilte lanseringen. Det var en stjålet fransk kopi av spillet som begynte å dukke opp på ulike fildelingstjenester. Men Microsoft klarte forholdsvis raskt å stanse distribusjonen av kopien, skriver cnet.

Dermed klarte ikke tyvene å stikke kjepper i hjulene for Halo 2-lanseringen. Microsoft har allerede slått salgsforventningene på sin oppfølger av det populære krigsspillet Halo. I løpet av et døgn solgte Microsoft 2,4 millioner utgaver i USA og Canada til en verdi av over en milliard kroner, ifølge cnet.

Også i Norge har det vært ville tilstander. Natt til torsdag slapp Microsoft Halo 2 på en fest med 350 inviterte i Oslo. Spillet er trolig Microsofts sterkeste kort i kampen mot Sonys Playstation, som har det populære spillet "Grand Theft Auto San Andreas", som er solgt i over 50 000 eksemplarer i Norge, ifølge Aftenposten.

Det er ikke bare tenåringer som spiller. Gjennomsnittsalderen på kjøpere av XBox er nå 29 år, skriver Aftenposten.

- Vi ser nå gjennom Halo 2 at dataspill er blitt stoff for store TV-kanaler og for de mer seriøse avisene. Spill har flyttet et hakk opp i næringskjeden. Stadig flere filmer lages med bakgrunn i spill, og det kommer til å fortsette. Vi ser også at anmeldelsene går mer på hvilke følelser anmelderne sitter igjen med etterpå, ikke bare de teknologiske sidene av spillene, sier Espen Gylvik i Microsoft, til Aftenposten.

Til toppen