Halv milliard mobiler i 2003

Ericsson regner at en halv milliard mobiltelefoner blir solgt i 2003, og selskapet ønsker selv å levere 100 millioner av disse telefonene.

Ericsson regner at en halv milliard mobiltelefoner blir solgt i 2003, og selskapet ønsker selv å levere 100 millioner av disse telefonene.

Det er Ericssons egen mobiltelefonsjef Johan Siberg som nå beregner markedet for mobiltelefoner de neste årene.

Tidligere prognoser fra Ericsson går ut på at det skal finnes 830 millioner brukere av mobiltelefoner i år 2003, og selskapet har nå også antydet hvor mange nye terminaler som blir solgt samme år; 500 millioner.

Den offisielle prognosen fra Ericsson ventes i løpet av kort tid, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Salget av mobiltelefoner er i sterk vekst og følger den sterke utbredelsen som i første rekke GSM-basert mobiltelefoni har fått de siste årene. I 1998 lå salgstallene internasjonalt på vel 160 millioner, hvorav Ericssons andel var vel 24 millioner. Ericsson tror markedet i år vil vokse til oppimot 250 millioner mobiltelefoner.

Av de 500 millioner telefonene i 2003 regner Siberg med at en tredel er kjøp av førstegangsbrukere, mens resten går som erstatningstelefoner for folk som allerede har egen telefon.

Ericsson har en uttalt ambisjon om å bli verdens nest største produsent av mobiltelefoner - etter å ha endt på tredjeplass i fjor etter Nokia og Motorola, med en markedsandel på 15 prosent mot Nokias 25 prosent og Motorolas 20 prosent..

Til toppen