Halv milliard til Evry

Utvider gigantavtale med bank.

Konsernsjef Terje Mjøs i Evry kan glede seg over at en av selskapets største kunder gir dem fornyet tillit.
Konsernsjef Terje Mjøs i Evry kan glede seg over at en av selskapets største kunder gir dem fornyet tillit. (Bilde: Evry)

Utvider gigantavtale med bank.

Handelsbanken har valgt å videreføre sitt samarbeid med Evry de neste fire årene.

Det er Norges fjerde største bank som nå utvider driftsavtalen til utgangen av 2016. Kontrakten er totalt verdt 500 millioner kroner, opplyser Evry i en børsmelding.

Avtalen er med andre ord svært omfattende. Foruten kjernebank består den av systemer innen blant annet offentlig bankrapportering, kundeoppfølging, spareløsninger og kreditt. Den omfatter også et større antall selvbetjeningsløsninger som nettbank, mobilbank, debet/kredittkort og sikkerhetsystem.

Dette leveres som tjenester der Evry også står for den tekniske driften.

Handelsbanken har hatt et nært samarbeid med selskapet (EDB Business Partner før fusjonen med Ergogroup) i mange år. Ved forrige korsvei i 2007 hadde en tilsvarende avtale en anslått verdi på 300 millioner kroner.

Bank er selve kjerneområdet til Evry som er landets største IT-tjenesteselskap med om lag 10.000 ansatte. Viktigheten av at de holder på kundene i denne sektoren kan knapt overdrives.

- Handelsbanken Norge er en av våre aller viktigste kunder. Gjennom felles prosjektet ser vi frem til videreutvikling av vår løsningsportefølje, sier Evrys konsernsjef Terje Mjøs.

Sliter på børs

Ved børsåpning torsdag er det ikke blitt omsatt aksjer i Evry. Oslo Børs er svakt opp 0,4 prosent. De siste tre månedene har kursen til Evry steget med fattige 0,9 prosent. I samme periode har børsen løftet seg nær 15 prosent.

Evry har med andre ord ingen grunn til å være fornøyd med utviklingen.

    Les også:

Til toppen