Halv million solgte kameraer i år

Det selges stadig flere kameraer, på tross av at «alle» har kamera på mobiltelefonen.

Halv million solgte kameraer i år

Det selges stadig flere kameraer, på tross av at «alle» har kamera på mobiltelefonen.

Salget av digitalkameraer har tatt av de siste årene. Tidligere var det slik at man presiserte om det var et kamera eller et digitalkamera, men nå er så og si alt digitalt. Skillelinjen går derfor isteden på kompaktkamera og speilrefleks.

IKT-Norge og Fotorådet melder nå at det aldri har blitt solgt så mange kameraer som i år.

- Vi nærmer oss en halv million, sier Knut Førsund, i informasjonssjef i Fotorådet.

Det kommer i tillegg til alle mobiltelefonene som nå kommer med innebygd kamera.

- De fleste hadde ventet at blant annet med bakgrunn i stadig bedre og flere mobilkameraer, så ville salget av kompaktkameraer gå en god del ned. Med bakgrunn i de tallene som foreligger hittil, vil det bli solgt i overkant av 400 000 kompaktkameraer og over 75 000 speilreflekskameraer.

Norge ligger i særklasse når det gjelder speilrefleks, ifølge Fotorådet, og de tror ikke at toppen er nådd. Fra 2006 til 2007 økte salget med hele 60 prosent, men Fotorådet tror likevel at det vil øke til cirka 100.000 solgte digitale speilreflekskameraer neste år. Det betyr isåfall at hvert femte solgte kamera vil være et speilreflekskamera.

- I de fleste land ligger speilrefleksandelen på 8 til 10 prosent, sier Førsund.

Beregninger som Fotorådet har gjort, viser at det vil bli tatt cirka 2 milliarder amatørbilder i år, og at jule- og nyttårshelgen vil stå for omtrent 300 millioner bilder.

Til toppen