BEDRIFTSTEKNOLOGI

Halv million ville ha gratis kontorpakke

Rekordmange velger seg friprog-alternativet OpenOffice på norsk.

20. jan. 2009 - 08:42

Microsoft har i en årrekke vært markedsledende med sin kontorpakke Office, men opplever økende konkurranse, spesielt fra alternative åpne kildekode-produkter. Den viktigste konkurrenten er OpenOffice.org, som fritt kan lastes ned uten kostnad.

Nå melder stiftelsen Åpne kontorprogram på norsk at 2008 ble et rekordår for antall nedlastinger av OpenOffice i norsk språkdrakt.

501.000 ganger ble denne programpakken lastet ned i varianter med bokmål eller nynorsk i løpet av fjoråret. Det er opp fra rundt 300.000 nedlastinger i 2007. Økningen utgjør 67 prosent.

Stiftelsen peker på at tallet kan være enda høyere, på grunn av de mange leveransene med mini-bærbare, der OpenOffice følger med som standard. En rekke nettbutikker tilbys dessuten OpenOffice.org på datamaskiner med Windows, og dette er ikke tatt med.

Tallene gjelder kun de norske versjonene og nedlastinger fra de offisielle sidene, og gjelder således heller ikke de mange som har installert en Linux-distrobusjon der kontorpakken følger med.

På verdensbasis er OpenOffice versjon 3.0 lastes ned nærmere 30 millioner ganger tre måneder etter lansering, ifølge stiftelsen.

Programvarepakkens norske versjoner lastes for tiden ned rundt 50.000-70.000 ganger i måneden, opplyser Åpne kontorprogram på norsk.

OpenOffice ble for første gang lastes ned over en halv million ganger i norsk språkdrakt i 2008. (Kilde: stiftelsen Åpne kontorprogram på norsk)
OpenOffice ble for første gang lastes ned over en halv million ganger i norsk språkdrakt i 2008. (Kilde: stiftelsen Åpne kontorprogram på norsk)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.