– Halv pris på Surface i Norge

Lekkasje: Microsoft lokker med studentrabatt.

– Halv pris på Surface i Norge
Surface RT skal nå selges med store rabatter, 60 prosent ned fra listepris, til skoler og universitet i Norge og 24 andre land. Bilde: Microsoft

Microsofts første nettbrett, ARM-baserte Surface RT med det forenklede operativsystemet Windows RT har etter magert salg vært stemplet som en flopp.

Produktet blir nå satt kraftig ned i pris, gjennom en kampanjerabatt øremerket skoler og utdanningsinstitusjoner.

Denne gruppen får kjøpe inngangsmodellen med 32 gigabyte for 199 dollar, godt under halvparten av listeprisen på 499 dollar, ifølge medier som ZDnet og Engadget.

Med det såkalte «touch»-tastaturet (flate filt-knapper) som også fungerer som et beskyttende deksel blir prisen 249 dollar. Brett i kombinasjon med det noe tykkere type-tastaturet («ekte» knapper) får en rabattert pakkepris på 289 dollar.

Lekkasje

Tilbudet gjelder i Norge og ytterligere 24 andre land, ifølge et troverdig Microsoft-dokument med bestillingsskjema (PDF), som Ryan Lowdermilk, en av selskapets evangelister, ifølge amerikanske medier senere trakk tilbake.

Rabattordningen er imidlertid bekreftet av journalist Mary Jo Foley i ZDnet. Opplysningene stemmer, men kampanjen starter først den 24. juni, forteller en talsperson for Microsoft.

Dette i motsetning til det lekkede rabattskrivet, der kampanjen oppgis å starte den 17. juni og vare ut august måned.

Surface RT 32 GB (uten tastatur) har en listepris i Norge på 3.890 kroner, en tusenlapp mer enn i USA der brettet koster 499 dollar. Det tilsvarer 2.863 kroner etter dagens kurs.

Justert for valuta pleier dollarpriser aldri å gjenspeiles i norske priser. Men hvis det blir 60 prosent rabatt også her til lands, kommer brettet altså til å koste drøyt 1.550 kroner, men det er ikke bekreftet.

digi.no har kontaktet Microsoft Norge for å klargjøre hvilke betingelser som gjelder, og hva de rabatterte prisene for norske skoler og universiteter blir. Saken blir oppdatert senere.

    Les også: