KARRIERE

Halve SBS-staben går over til Forsvaret

Forsvaret overtar IT-driften selv, men halvparten av SBS-staben følger med til Kolsås.

13. sep. 2006 - 08:08

Etter skandalen og medieoppstyret rundt Siemens Business Services (SBS) på kontraktsbrudd, vil Forsvaret nå ha mer kontroll over IT-oppgavene selv.

SBS driftsavtale på Forsvarets basisplattform (FISBasis), avsluttes i desember i år.

digi.no skrev i forrige måned at Forsvaret nå ønsker å ansette rundt 100 personer til driftsstaben på Kolsås. Det utgjør omtrent det samme som FISBasis driften i dag, som SBS er ansvarlig for.

Generalmajor Trond R. Karlsen i Forsvarets Logistikkorganisasjon, Informasjons- og kommunikasjonstjenester (FLO/IKT) ville ikke bekrefte til digi.no at de 100 nye personene som skulle ansettes, kunne være SBS-ansatte.

    Les også:

Men nå bekrefter administrerende direktør Ove Guttormsen i SBS at SBS er i en konstruktiv dialog med Forsvaret.

Han opplyser at i alt 50 ansatte fra SBS har akseptert ansettelsestilbud fra Forsvarets Logistikkorganisasjon, Informasjons- og kommunikasjonstjenester (FLO/IKT). Dette er rundt halvparten av driftsstaben som var ansvarlig for FISBasis.

Disse begynner i FLO/IKT på Kolsås i de kommende månedene.

De som ikke ønsker å begynne i Forsvaret – eller ikke har fått tilbud – vil SBS søke å få innplassert i SBSs øvrige virksomhet, lover Guttormsen.

For Forsvaret vil det utvilsomt være en fordel at de nå kan overta ferdig opplært personell som kjenner FISBasis godt. Forsvaret vil dermed kunne overta det operasjonelle ansvaret som planlagt. SBS unngår på sin side overflødig bemanning i påvente av nye kontrakter.

– Vi har vært opptatt av å finne en løsning som sikrer at FISbasis-plattformen til Forsvaret også fungerer godt etter 31. desember, og løsningen vi har kommet frem til ivaretar dette. Mange av våre medarbeidere fortsetter med utfordrende oppgaver i FLO/IKT, sier Guttormsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.