Halve staben borte i D-Link Norge

D-Link Norge har mistet halve staben på en uke, mens konkurrentene styrker seg.

Leverandøren av nettverksutstyr D-Link har ingen stor stab i Norge. Inntil nylig var de fire, og nå har to av disse sluttet. Takket være en nyansettelse er de tre.

Hans-Petter Hansen har sluttet i D-Link Norge og begynner hos Cisco-konkurrenten Juniper Networks. Samtidig forlater Frode Lund Nielsen skuta. Han var ansvarlig for salg til partnere og storkunder i D-Link, og går til konkurrenten Zyxel for å bli kanalsjef.

Er det noen spesiell grunn til at begge går samtidig?

– Det er tilfeldig. Vi har begge fått gode tilbud som vi har lyst til å jobbe med, sier Nielsen.

Hansen sa til Computerworld at han ønsket seg over fra asiatisk bedriftskultur til amerikansk, og at dette var noe av grunnen til jobbyttet.

Nielsen flytter fra ett Taiwansk selskap til et annet, som ligger på andre siden av gaten i Taiwan. Men også han antyder at bedriftsstrukturen i D-Link er hierarkisk og ganske tungrodd.

– Jeg opplever at det er lettere linjer ned til Taiwan i Zyxel. Det er mindre hierarki man må gjennom for å treffe de som tar beslutningene, sier han.

I Zyxel skal han jobbe med å bygge opp kanalen rundt distributører og strategiske partnere, og han forventer å møte sine gamle kollegaer ofte i kampen om SMB-kunder. SMB er et satsingsområde for begge selskapene.

Til toppen