JUSS OG SAMFUNN

Halve Sverige med digital-TV

I januar 1998 skal halve Sverige kunne ta inn digitale TV-signaler. Dette spår den svenske digital-TV-eksperten Jan Johansson i Teracom.

Morten Øverbye
28. mai 1997 - 15:21

- Vi regner med at femti prosent av befolkningen skal kunne ta imot bakkesendt digital-TV i begynnelsen av 1998. Til neste vår regner vi med at det skal finnes set-top-bokser eller digitale mottakere å kjøpe i forretninger, sier Johansson.

Som sjef for distribusjon av digitale TV-signaler på Teracom, har han god innsikt i temaet. Teracom eies av den svenske stat, og er selskapet som bygger ut det bakkebaserte sendenettet for digital-TV i Sverige.

Med det nye digitale TV-systemet skal seerne få flere interaktive muligheter på fjernsynsskjermen. Blant annet skal systemet gi seerne muligheter for å abonnere på informasjon.

Dessuten blir det mulighet for langt flere kanaler. På samme båndbredde som det i dag går med for å sende et program, kan det sendes opptil fire programmer digitalt. Det betyr at sendekostnadene blir mindre og at flere kringkastere kan komme på skjermen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.