KARRIERE

Halve Yahoo-styret går av

Nok et forsøk på å revitalisere nettkjempen.

Store deler av Yahoo-styret går av etter press fra aksjonærene.
Store deler av Yahoo-styret går av etter press fra aksjonærene. Bilde: Daniel Spisak. Creative Commons.

Yahoo-styret har vært sterkt presset fra investorer, etter det som oppfattes som en serie tabber de siste årene.

Etter lengre tids sviktende resultater fikk konsernsjef Carol Bartz sparken i september. Gründer Jerry Yang trakk seg fra styret i forrige måned.

Nå velger halve styret å kunngjøre sin avgang.

Styreleder Roy Bostock vil ikke ta gjenvalg. Han får følge av ytterligere tre styremedlemmer som alle forsvinner i løpet av året: Vyomesh Joshi, Arthur Kern og Gary Wilson.

- Dette vil tilføre Yahoo ekspertisen og perspektivene som er nødvendige for å drive innovasjon og vekst framover, sier den avtroppende styrelederen i et brev til aksjonærene tirsdag.

Evercore Partners-analytiker Ken Sana mener endringene vil kunne stagge misfornøyde investorer.

- I det minste skaper dette en oppfatning av at styret lytter til aksjonærene og at de er villige til å gjøre forandringer, sier Sana til New York Times.

Henter eks-Ebay-topp

Selskapet hentet i går også inn friskt blod til styret. Tidligere Ebay-toppsjef Maynard Webb er valgt inn. Det samme er tidligere konsernsjef i Rovi Corporation og META Group, Alfred Amoroso. Samtidig varsler styret at de leter etter flere medlemmer.

Yahoo driver fortsatt en av verdens største portaler, men har mistet sin tidligere dominerende posisjon i konkurranse med Facebook og Google. I takt med sviktende grep om annonsemarkedet har markedsverdien falt kraftig.

Siden Microsofts oppkjøpsbud på Yahoo for 47,5 milliarder dollar ble vraket i 2008, har markedsverdien smuldret og er nå på under 20 milliarder dollar.

De siste avgangene betyr at alle lederne som den gangen var ansvarlige for å takke nei til Microsoft-budet nå er ute av dansen.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.