Halverer prisen på GPS-moduler

Lavere pris på GPS-moduler kan føre til at MP3-spillere og flere mobiler får støtte for navigasjon.

Halverer prisen på GPS-moduler

Lavere pris på GPS-moduler kan føre til at MP3-spillere og flere mobiler får støtte for navigasjon.

Samsung Electro-Mechanics Company kunngjorde i dag, sammen med britiske CSR, en integrert GPS-løsning som selskapene hevder bare skal koste under halvparten av de produktene konkurrentene kan tilby.

Løsningen består av en GPS-modul fra Samsung og GPS-programvare fra CSR. Selskapene mener at den reduserte prisen vil åpne for at GPS-funksjonalitet kan bygges inn i flere typer enheter enn i dag, for eksempel mediespillere og billigere mobiltelefoner.

Samsungs GPS-modul måler 9,8 x 9,8 x 2,15 mm og er basert på GPS-brikken SE4120S fra SiGe Semiconductor. Modulen er et komplett GPS RF-system som kan kombineres med en typisk applikasjonsprosessor. Da skal man kunne oppnå en sporingsfølsomhet på -159 dBm og en kaldstarttid på under 40 sekunder.

Da Tyco lanserte selskapets SIRF III Low Power-baserte A1035-modul i fjor høst, het det at følsomheten, også den på -159 dBm, var «rekordhøy». Denne modulen skal ha en kaldstarttid på under 35 sekunder.

- Ved å inngå partnerskap med Samsung, er vi nå i stand til å fullstendig eliminere et komplisert, risikofylt og tidkrevende trinn i produktdesignen og integrasjonsprosessen, noe sim gjør dette billigere alternativet tilgjengelig til et mye mer variert publikum, sier Stuart Strickland, visepresident for CSRs Location Business Unit, i en pressemelding.

De to selskapene planlegger på sikt også å tilby GPS-løsninger som integrerer CSRs teknologier for Bluetooth og FM.

    Les også:

Til toppen