BEDRIFTSTEKNOLOGI

Halverer strømutgifter med grønn datalagring

HP-sjef Eivind Roald lover kraftig kutt i strømregningen ved å gå over til miljøvennlige lagringsprodukter.

I følge analyseselskapet StorageIO Group, står datalagring for mellom 37 og 40 prosent av de totale strømutgiftene tilknyttet datarom. Med de nye datalagringsproduktene til HP, hevder IT-giganten at kunder med en månedlig strømutgift for datalagring på 3.000 dollar kan spare så mye som 18.000 dollar i året.

De miljøvennlige lagringsprodukter HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA), lanseres denne uken. De nye systemene er EVA4100, EVA6100 og EVA8100, og introduserer en ny hovedprosessor som bidrar til høyere ytelse og switch-arkitekttur i diskhyllene. HP lanserer samtidig nye tapestasjoner basert på standarden Linear Tape Open 4, nye DAT 160 tape-stasjoner for små og mellomstore bedrifter, og det første nye HP StorageWorks tape-produktet utviklet eksklusivt for HP BladeSystem c-Class.

Siste rapport fra analyseselskapet IDC viser at HP i første kvartal 2007 har en markedsandel på hele 40 prosent i det norske markedet for SAN-lagringssystemer, noe som blant annet skyldes økt salg av HPs EVA-systemer.

– Strømforsyning og kjøling er en nøkkelfaktor for en tilpasningsdyktig infrastruktur. Med produkter som dette, hjelper HP kunder med å bygge neste generasjons datasentre som kan spare penger og redusere energiforbruket, sier Trond Egil Moe, datalagringssjef i HP Norge.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.