Halvert pris på brennbare DVD-er

Prisen på brennbare DVD-plater er blitt kraftig redusert det siste kvartalet.

Taiwanske produsenter av optiske plater har på grunn av kinesisk konkurranse måtte gjennomføre betydelige priskutt på 4x DVD+R og -R-plater. Ifølge Digitimes er prisen fra fabrikk nå 0,15 dollar, noe som er lavere enn de gjennomsnittlige produksjonskostnadene på 0,16 til 0,17 dollar. I første halvår av 2004 lå fabrikkutsalgsprisen på 0,30 dollar.

Blant produsentene som har måttet senke prisene, er GigaStorage, Lead Data og Optodisc Technology. Flere selskaper har nå stoppet produksjonen av 4x-plater, i hvert fall midlertidig.

De tre største taiwanske produsentene av optiske lagringsmedier, CMC Magnetics, Ritek og Prodisc Technology, har fokuserer nå først og fremst på 8x og 16x DVD-plater. Også i denne delen av markedet har prisene falt. 16x DVD+R og -R-plater har falt fra mellom 0,80 og 1 dollar, til mellom 0,40 til 0,50 dollar siden forrige kvartal.

Også hos forhandlerne i Norge har prisene falt kraftig i høst. Det er nå blant annet mulig å kjøpe spindler med 100 4x DVD+R-plater av god kvalitet til mindre enn 250 kroner.