Halvert pris på utviklingsverktøy til PS3

Sony har ifølge Associated Press halvvert prisen på selskapets utviklersett (SDK) for spill til Playstation 3. Dette er gjort for å oppmuntre flere spilleverandører til å tilby spill til selskapet relativt nye, men ikke veldig etterspurte spillkonsoll.

Sony håper at priskuttet, som innebærer at utviklersettet nå tilbys for 7500 euro i Europa, vil føre til at utvalget av spill til PS3 etter hvert vil ta seg opp. Kombinasjonen av få attraktive titler og høy pris på konsollen, har ført til relativt laber interesse for konsollen, i alle fall i forhold til konkurrentenes produkter.

Nylige priskutt på PS3 har på sin side ført til en betydelig oppgang i salget de siste ukene i blant annet USA og Japan. Ifølge Associated Press sa Sony-sjef Howard Stringer i forrige uke at salget av PS3 doblet seg i ukene etter priskuttet, mens tall fra japanske Media Create viser at PS3 i uken som startet den 5. november for første gang solgte bedre enn Nintendos Wii i Japan. I alt ble det solgt nesten 56.000 PS3 i Japan den uken, mens tallet for Wii var omtrent 35.500.

Til toppen