Halvert responstid i ny LCD-skjerm

Samsung annonserte i dag to skjermer som skal ha verdens raskeste responstid.

Samsung annonserte i dag to skjermer som skal ha verdens raskeste responstid.

Samsung vil i juli begynne å selge to nye LCD-skjermer i Norden, med en responstid på fire millisekunder. Dette er en halvering av responstiden selskapet oppga at var rekord for et halvt år siden.

Petra Johansson, nordisk produktmarkedssjef for Samsungs skjermer, sier i en pressemelding at i praksis er halvering av responstiden, fra åtte til fire millisekunder, enda raskere.

- Det avhenger av forskjellige måter å måle på. Man kan enten måle tiden det tar for de flytende krystallene i panelet å tennes og slukket, svart-hvitt-svart. Men egentlig er det mer relevant å måle tiden det tar å skifte fra én fargenyanse til en annen, såkalt Grey to Grey, mener Johansson.

- Én årsak er at det er mer korrekt ettersom spill og filmer her flere fargenyanser enn helt svarte eller helt hvite deler. Tidligere tok det fire til fem ganger så lang tid for de flytende krystallene å skifte fra én grånyanse til en annen, sammenlignet med tiden det tok å gå over fra svart til hvitt. Denne tiden har blitt drastisk redusert, forteller hun.

Begge skjermene har både analog og digital inngang og er utstyrt med Magic Color, en spesiell brikke som skal gjøre det mulig å justere farger, gråtoner og fargetemperaturer på en ny måte. Dette skal gi brukerne nøyaktig de hudtoner eller himmelfarger den ønsker seg.

De to utgavene av skjermen, SyncMaster 730 BF og 930 BF, er henholdsvis 17 og 19 tommer store. Begge har en oppløsning på 1280 x 1024 piksler og en betraktningsvinkel på 160 grader.

SyncMaster 930 BF har en lysstyrke på 270 cd/m², et kontrastforhold på 700:1 og vil i Norge koste omtrent 4600 kroner.

SyncMaster 730 BF har en lysstyrke på 300 cd/m², et kontrastforhold på 600:1 og vil i Norge koste omtrent 3450 kroner.

Til toppen