AVTALER & KONTRAKTER

Halvledergigant kjøper gammel rival

Texas Instruments vil styrke posisjonen innen analoge kretser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. apr. 2011 - 13:05

Texas Instruments (TI) skal kjøpe National Semiconductor. Det kunngjorde de to selskapene i går. Selskapene har underskrevet en endelig avtale hvor det går fram at TI kjøper National for 25 dollar i kontanter per aksje, til sammen omtrent 6,5 milliarder dollar. Dette skal være 80 prosent mer enn det aksjen ble omsatt for da børsen stengte i går.

Målt i omsetning var TI i fjor bortimot ti ganger støtte enn National, men sistnevnte har en portefølje på omtrent 12 000 analoge halvlederprodukter og en sterk posisjon i enkelte markedet, noe som kan styrke TIs egen analoge halvledervirksomhet ytterligere. Dersom oppkjøpet godtkjennes av Nationals aksjonærer og av konkurransemyndigheter både i USA og internasjonalt, vil den analoge halvledervirksomheten kunne utgjøre så mye som 50 prosent av TIs totale omsetning.

– Dette oppkjøpet handler om styrke og vekst, sier Rich Templeton, styreformann, president og administrerende direktør i TI, i en pressemelding.

– National har et utmerket utviklingsteam, og produktene til selskapet, kombinert med våre egne, kan tilby kunder en analog portefølje med unik dybde og bredde, hevder Templeton. TI tilbyr fra før omtrent 30 000 analoge produkter.

Dersom oppkjøpet fullføres, noe som er ventet å ville skje innen seks til ni måneder, vil National bli en del av TIs analoge segment. Men selskapet vil beholde sitt hovedkontor i Santa Clara, California.

TI planlegger også å opprettholde og styrke driften av Nationals produksjonsanlegg i Skottland, Malaysia og i den amerikanske delstaten Maine.

Ifølge TI var omsetningen i det analoge halvledermarkedet på 42 milliarder dollar i 2010. TI var markedsleder med omtrent 14 prosent, mens National hadde omtrent tre prosent av markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.